Донеччина отримає 11 мобільних установок для очищення води

Донеччина отримає 11 мобільних установок для очищення води

Укрінформ
Миколаївська та Олександрівська територіальні громади Донецької області отримають 11 мобільних установок для очищення води. Наразі ДСНС транспортує перші чотири.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі, про це йшлося на нараді з гуманітарного реагування в Донецькій області під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук.

"Розглянули стан передачі 11 мобільних установок для очищення води до Миколаївської та Олександрівської територіальних громад Донеччини. Наразі силами ДСНС проводиться транспортування перших 4 одиниць обладнання", - йдеться в повідомленні.

Зустріч відбулася з питань реалізації нещодавно ухваленої урядом постанови про запровадження на Донеччині експериментального проєкту зі спрощення процедур будівництва артезіанських та інших експлуатаційних свердловин. У цьому контексті представникам Донецької ОВА доручили визначити населені пункти з найбільш критичною ситуацією із водозабезпеченням, де будуть проведені відповідні роботи.

Читайте також: ВООЗ планує надати ще 10 модульних котелень для українських лікарень

Під час наради представник Донецької ОВА поінформував присутніх про початок робіт із розроблення проєктно-кошторисної документації на будівництво шести резервуарів чистої води у Донецькій області.

«Донеччина - це регіон зі значною кількістю викликів для гуманітарного реагування. Але ми працюємо над тим, щоб забезпечити життєдіяльність на прифронтових територіях», — наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині відремонтували магістральний водогін, який забезпечує водопостачання чотирьох міст - Краматорська, Слов'янська, Дружківки і Костянтинівки.

Фото ілюстративне: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-