ВООЗ планує надати ще 10 модульних котелень для українських лікарень

ВООЗ планує надати ще 10 модульних котелень для українських лікарень

Ексклюзив
Укрінформ
До кінця року ВООЗ за підтримки урядів Німеччини та Нідерландів планує надати ще 10 модульних котелень для забезпечення українських лікарень опаленням в зимовий період.

Про це в коментарі Укрінформу сказав представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

«Зараз, коли триває підготовка до зимового періоду, ми співпрацюємо з багатьма закладами охорони здоровʼя, допомагаємо їм встановлювати автономні системи опалювання. Наприклад, у Харківській, Чернігівській, областях такі системи вже встановлено, в Одеській області котельня встановлюється, також заплановано встановлення таких систем автономного опалювання ще у 10 лікарнях. Це дозволить забезпечити опалення під час зимового періоду і продовжити надання меддопомоги пацієнтам у випадку відключення електроенергії», - сказав Хабіхт.

Читайте також: В Україні понад 50% шкіл забезпечені генераторами і мають власні котельні

За його словами, співпраця у цьому напрямку продовжиться також у 2025 році. Зокрема, протягом першого півріччя ВООЗ планує надати ще 20 автономних котелень для українських медзакладів.

Ці автономні котельні є сучасними системами опалення, які спроможні забезпечити безперебійну роботу медичних закладів у зимовий період, а також у випадку відключень електроенергії.

Проєкт реалізується ВООЗ у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та за фінансової підтримки урядів Німеччини та Нідерландів. Відбір лікарень здійснюється Міністерством охорони здоров’я.

Читайте також: Миколаївоблтеплоенерго отримало шість модульних котелень від міжнародних партнерів

Як повідомляв Укрінформ, у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя в Україні HEAL Ukraine» для 130 закладах первинки встановлять фотовольтаїчні електростанції.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-