СБУ ідентифікувала двох російських військових, які знущалися з жителів Сумщини

СБУ ідентифікувала двох російських військових, які знущалися з жителів Сумщини

Укрінформ
Служба безпеки України встановила особи двох російських військових, які грабували та знущалися з цивільних у Тростянці Сумської області під час його тимчасового захоплення.

Про це Управління СБУ в Сумській області повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ідеться про військовослужбовців 423-го мотострілецького полку 4-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії Західного військового округу збройних сил Росії.

Це командир 2-го мотострілецького взводу 5-ї мотострілецької роти 2-го мотострілецького батальйону лейтенант Гарік Мурадян та механік-водій 2-го мотострілецького відділення того ж взводу рядовий Олексій Бєляєв.

За даними слідства, у лютому-березні 2022 року обидва фігуранти брали участь у захопленні міста Тростянець Охтирського району. Надалі вони разом із кількома співслужбовцями грабували місцевих жителів, вдаючись до незаконного затримання.

Військові РФ погрожували цивільним зброєю, відбирали в них гроші та цінні речі, заради розваги псували майно й виганяли людей із власних помешкань.

Читайте також: Маріуполь, Оленівка та інші воєнні злочини: аналітики дослідили, як РФ використовує «інформаційне алібі

Задокументовано, що від злочинних дій фігурантів постраждали семеро жителів Тростянця.

Слідчі оголосили обом загарбникам заочну підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Тривають комплексні заходи для притягнення воєнних злочинців до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, українські розвідники ідентифікували воєнних злочинців – членів екіпажу російського бомбардувальника Ту-22М3, який збили під час його бойового вильоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-