Суд повернув державі землі на Київщині, які незаконно були у власності Медведчука

Суд повернув державі землі на Київщині, які незаконно були у власності Медведчука

Укрінформ
Суд повернув у державну власність землі в Обухівському районі Київської області вартістю понад 840 млн грн, якими незаконно володів екслідер нині забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Обласна прокуратура у суді відстояла право держави на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 35 га вартістю понад 840 млн грн.

Йдеться про землі в Обухівському районі на березі річки Стугна - правій притоці Дніпра.

Прокурори в суді довели, що районна державна адміністрація протиправно продала ці землі комерційним структурам під розміщення об’єктів для культурно-оздоровчих і рекреаційних цілей.

На той час розпоряджатись землями лісогосподарського призначення мав право виключно Кабінет міністрів України.

"Власниками земельних ділянок стали юридичні особи, пов’язані з колишнім народним депутатом, співзасновником політичної партії "ОПЗЖ". Кінцевим бенефіціаром одного з товариств є його дружина, до якої застосовані санкції", - зазначив заступник керівника Київської обласної прокуратури Ігор Грабець.

Враховуючи порушення вимог законодавства, Господарський суд міста Києва задовольнив позов про повернення у державну власність цих земель.

Читайте також: Земельні ділянки Медведчука та Козака у Києві передали АРМА

Мова йде про колишнього народного депутата, співзасновника нині забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

Як повідомляв Укрінформ, 20 колекційних годинників,які раніше належали колишньому народному депутату Віктору Медведчуку, оцінили у більш як 10,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-