У Києві стрімко зростає захворюваність на COVID-19: за тиждень зафіксували 1283 випадки

У Києві стрімко зростає захворюваність на COVID-19: за тиждень зафіксували 1283 випадки

Укрінформ
У столиці фіксують зростання захворюваності на COVID-19. За другий тиждень серпня коронавірусну хворобу підтверджено у 1283 осіб, з них 174 дитини.

Про це із посиланням на Департамент охорони здоров’я повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Якщо в червні у Києві було 199 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, у липні – на початку серпня - 1 660, то за другий тиждень серпня вже захворіли 1 283 особи, з них 174 дитини", - йдеться у повідомленні.

Відповідно зростає кількість госпіталізованих, серед яких уже з’являються хворі, що потребують ШВЛ.

Як зазначила директорка Департаменту Валентина Гінзбург, в більшості випадків перебіг хвороби - без суттєвих ускладнень.

Читайте також: В Україні оновили рекомендації щодо вакцинації від ковіду

«Утім і в цьому криються свої небезпеки. Хворий, який не надто потерпає від симптомів, «списує» їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, розповсюджувати COVID», – сказала Валентина Гінзбург.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, за липень в Україні 11 389 людей захворіли на COVID-19, 2 672 з них пройшли стаціонарне лікування у медзакладі. Також МОЗ затвердило оновлені рекомендації НТГЕІ щодо щеплень проти СОVID-19. Для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення більшої кількості доз - тобто ревакцинація через 6-12 місяців.

Фото ілюстративне: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-