Опалювальний сезон під загрозою: Держаудит перевірить використання коштів у Бурштинській громаді

Опалювальний сезон під загрозою: Держаудит перевірить використання коштів у Бурштинській громаді

Укрінформ
На Прикарпатті, у Бурштинській громаді, де під загрозою опинився опалювальний сезон, фахівці Держаудитслужби проводять перевірку належного використання бюджетних коштів.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

«Наразі працівники Західного офісу Держаудитслужби проводять перевірку належного використання бюджетних коштів у Бурштинській громаді», - зазначила Онищук.

За її інформацією, Бурштинська громада отримала від держави модульні газові котельні, щоб забезпечити теплопостачання взимку. Але для цього в громаді необхідно акумулювати власний фінансовий ресурс, щоб встановити їх та підвести комунікації.

«На сьогодні громадами області вже спрямовано Бурштину понад 2 млн грн. Очікується ще близько 5,5 млн грн. Також 10 млн грн – з обласного бюджету. У громаді розраховують і на надходження 7 млн грн від сплати екологічного податку. Однак цих коштів недостатньо для реалізації заходів зі встановлення котелень, бо тривалий час кошти у громаді витрачали не на першочергові потреби», - заявила Онищук.

Читайте також: Дев’ять громад передали вже ₴11 мільйонів для Бурштина, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон

Вона зауважила, що сьогодні міська влада вже почала скасовувати договори, в тому числі один із них на 1,4 млн грн. Також робоча група «Прозорість та підзвітність» рекомендує владі Бурштина переглянути й інші закупівлі.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті починають будувати котельні через значні руйнування Бурштинської ТЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-