У Торецьку залишаються близько 3000 цивільних, евакуація йде повільно - Філашкін

У Торецьку залишаються близько 3000 цивільних, евакуація йде повільно - Філашкін

Укрінформ
У місті Торецьк Донецької області зараз залишаються близько трьох тисяч людей, але евакуація йде дуже повільно.

Про евакуацію та ситуацію в області в ефірі національного телемарафону розповів начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, передає Укрінформ.

“У Торецьку зараз знаходиться близько трьох тисяч людей. Всі вони перебувають у підвальних приміщеннях. На жаль, виїжджають дуже повільно: 10-15 людей щодня”, - поінформував Філашкін.

За його словами, попри спроби проникнення російських диверсійних груп, наші захисники повністю контролюють місто. Але загалом в області обстановка дуже складна.

“Ворог щодня намагається прорвати нашу лінію оборони по всіх напрямках. Тільки за добу окупант обстріляв близько 3 тисяч разів Донеччину з усіх наявних видів озброєння: керовані авіабомби, балістичні ракети, ствольна артилерія. Кожного дня темпи нарощуються і нарощуються. Обстріли у нас не стихають, а тільки збільшуються. Вкотре наголошую, щоб люди виїжджали з області, берегли себе та своїх близьких”, - зазначив начальник ОВА.

Також Філашкін додав, що з Покровської громади люди евакуюються самостійно.

“У Покровській громаді зараз приблизно 60 тисяч людей. Люди виїжджають звідти, тому що ворог обстрілює місто майже кожного дня і балістичними ракетами, і керованими авіабомбами. Люди прислухаються до порад органів влади, вони евакуюються самостійно”, - розповів він.

Читайте також: На Донеччині ще мешкають 2235 дітей, яких треба евакуювати примусово - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 13 серпня обстріляли вісім населених пунктів Донецької області, завдавши 2 645 ударів по житловому сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-