На вихідні в Україну повертається спека до +36°

На вихідні в Україну повертається спека до +36°

Погода
Укрінформ
На вихідних 17-18 серпня по всій Україні буде сонячно, опади можливі лише в деяких регіонах; у Херсонській та Миколаївській областях прогріє до +36°.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу найспекотніше буде у Херсонській і Миколаївській областях – +33…+36 °С. У центральних і північних регіонах країни термометри покажуть +31…+34 °С, на решті території – +29…+32 °С. Лише в Луганській і Донецькій областях температурні показники будуть трохи нижчими – +26…+29 °С.

По всій Україні буде малохмарно та сухо, лише в Закарпатській, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях місцями можуть пройти короткочасні дощі.

Читайте також: Світ має відповісти на рекордну спеку, зумовлену зміною клімату - Генсек ООН

У неділю буде ще спекотніше, ніж у суботу. До максимальних температурних показників потрібно готуватися мешканцям Миколаївської та Херсонської областей, де очікується +34…+36 °С (уночі – +18…+23 °С). На Закарпатті, у Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській і Луганській областях термометри покажуть +29…+31 °С (уночі – +16…+18 °С). На решті території країни синоптики прогнозують +32…+34 °С (уночі – +16…+19 °С).

У більшості областей України буде сухо, лише на заході, а також у Житомирській, Вінницькій і Черкаській областях можливі короткочасні дощі з грозами.

Читайте також: Як нам вижити у світі екстремальної погоди

Погода на початку тижня буде такою ж спекотною, особливо на півдні, південному сході та в Харківській області – до +33…+36 °С удень та +18…+21 °С уночі. На сході, півночі та в центрі України у понеділок, 19 серпня, очікується +31…+33 °С (уночі – +17…+20 °С). На заході країни пройдуть короткочасні дощі, але довгоочікуваної прохолоди вони не принесуть: термометри покажуть тут +28…+31 °С (уночі – +18…+20 °С).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-