На Сумщині вже готують гумдопомогу для цивільних у Курській області - Клименко

На Сумщині вже готують гумдопомогу для цивільних у Курській області - Клименко

Відео
Укрінформ
Українська сторона налагодила процес формування гуманітарної допомоги для цивільних, які залишилися на території проведення операції Сил оборони в Курській області РФ.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, інформуючи про свою робочу поїздку в Сумську область, передає Укрінформ.

«З головою Сумської ОВА Володимиром Артюхом налагодили процес формування гумдопомоги для цивільних на території проведення операції Сил оборони в Курській області», – заявив він.

Клименко наголосив: Україна дотримується зобовʼязань, визначених міжнародним гуманітарним правом.

Він констатував, що покинуті Росією громадяни – це переважно люди похилого віку й особи з інвалідністю, є також сімʼї з дітьми, вони потребують води, їжі та ліків.

За даними міністра, для цивільних у зоні проведення оборонної операції станом на цей час уже сформовані та передані через військових близько 150 наборів продуктів харчування.

«Жорстокість – це кривавий почерк російської армії. Гуманність і чітке дотримання норм міжнародного права – наші принципи, які відрізняють нас від росіян», – підкреслив голова МВС.

Водночас він зазначив, що основне – це безпека українських громадян, яка є спільним викликом для підрозділів системи МВС і місцевої влади.

Читайте також: Цивільних із Курської області можуть евакуювати гуманітарним коридором до Сум - Верещук

«Діємо злагоджено та в чіткій координації. Евакуація мешканців прифронтових громад Сумщини, надання гуманітарної допомоги, посилене патрулювання населених пунктів, реагування ДСНС – у пріоритеті», – заявив Клименко.

Як повідомляв Укрінформ, під час Ставки 15 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що під контролем українського війська перебувають уже 82 населені пункти Курської області РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-