Жительку Харківщини викрили в торгівлі людьми, серед потерпілих - переселенці

Жительку Харківщини викрили в торгівлі людьми, серед потерпілих - переселенці

Фото
Укрінформ
У Харківській області правоохоронці викрили зловмисницю, яка обманом вербувала людей, котрі через війну залишилися без даху над головою, та примушувала їх працювати за їжу.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Фігуранткою є жителька Харківського району.

Встановлено, що вербувала жінка переважно переселенців, шукала їх на залізничних й автомобільних вокзалах та ринках області, обіцяла офіційне працевлаштування на фермі, нормований робочий день, заробітну плату, гідні умови проживання і триразове харчування.

Громадяни, які через російську військову агресію вимушені були залишити свої домівки та не мали засобів для існування, легко погоджувалися на пропозицію зловмисниці. Потрапляючи ж до фермерського господарства, вони жили в умовах, які не відповідають санітарним нормам, їжі їм не вистачало для мінімальних потреб.

Правоохоронці почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. У межах цього провадження провели обшуки та встановили трьох потерпілих – 50-річну жінку і двох чоловіків віком 59 і 56 років.

Читайте також: Цьогоріч 121 українець отримав статус особи, що постраждала від торгівлі людьми

Слідчі оголосили жінці про підозру у скоєнні злочину. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Укрінформ, за перші сім місяців поточного року в Україні зареєстрували 73 кримінальні провадження за фактами торгівлі людьми, виявили понад 40 постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-