У Мирнограді та Селидовому, де комендантський час становить 20 годин, залишаються 829 дітей

У Мирнограді та Селидовому, де комендантський час становить 20 годин, залишаються 829 дітей

Укрінформ
На Донеччині, у містах Мирноград та Селидове, де комендантська година триває 20 годин, ще залишаються 829 дітей.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Дуже повільно люди виїжджають. Тільки у Мирнограді залишилось 795 дітей та 21 тис. людей, у Селидовому – 34 дитини та 2,5 тис. людей. З міста Новогродівка дітей всіх вивезли, але 1,5 тис. людей ще залишаються», - сказав очільник області.

Він зазначив, що в цих містах наразі дуже складна ситуація, і дуже важко завозити туди гуманітарну допомогу.

Філашкін ще раз наголосив, що населенню треба евакуйовуватися у безпечніші регіони.

Читайте також: На Донеччині продовжать комендантську годину ще у двох населених пунктах

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог вбиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти.

Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація. За інформацією Донецької ОВА, з початку проведення заходів з обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками, станом на 13 липня, з населених пунктів Донеччини загалом евакуйовано 3666 дітей і з 86 визначених населених пунктів області евакуйовано всіх дітей.

У зв'язку з активізацією бойових дій і підвищеною загрозою для життя і здоров'я людей, які ще не евакуювалися, у містах Мирнограді, Селидовому та Новогродівці запроваджено комендантську годину з 15.00 до 11.00 наступної доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-