У Запорізькій області будують вісім підземних шкіл для 1000 учнів - Федоров

У Запорізькій області будують вісім підземних шкіл для 1000 учнів - Федоров

Укрінформ
У Запорізькій області будують 8 підземних шкіл для 7 тисяч учнів. Це одне з п'яти стратегічних завдань місцевої влади.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України.

"Стратегічне завдання – це шкільна освіта. Фактично реанімація шкільної освіти Запорізької області... Наразі будуємо 8 підземних шкіл для 7 тисяч учнів. Також за кошти бюджетів усіх рівнів завершуємо реконструкцію існуючих укриттів у школах, здійснено закупівлю 25 шкільних автобусів, які дозволять розв'язати проблему перевезення до шкіл близько тисячі дітей. Завдяки цим заходам плануємо до 1 вересня надати можливість більш ніж 30 тис. учнів розпочати навчання офлайн, а до початку 2025 року розв'язати це питання повністю", - зазначив Федоров.

Серед пріоритетних завдань у Запорізькій області голова ОВА назвав готовність до надання життєво необхідних послуг в умовах блекаутів; оперативне відновлення багатоповерхових будинків, пошкоджених ворожими обстрілами; допомогу армії, захист та безпеку (будівництво оборонних споруд навколо Запоріжжя, додаткової лінії оборони на кордоні тощо).

Читайте також: Зеленський: Маємо повністю реалізувати програму укриттів у школах

На засіданні Конгресу в залі були присутні 172 його члени, зокрема 133 очільники міст, сіл та селищ та четверо голів Асоціації органів місцевого самоврядування. На онлайн-зв'язку були 1405 членів Конгресу.

Як повідомлялося, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України створений для сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-