«Заробив» $1 мільйон на ухилянтах: справу посадовця ТЦК з Одеси передали до суду

«Заробив» $1 мільйон на ухилянтах: справу посадовця ТЦК з Одеси передали до суду

Фото
Укрінформ
ДБР завершило досудове розслідування щодо посадовця Приморського районного ТЦК та СП Одеси, який отримав щонайменше $1 мільйон на схемі уникнення мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань

Наприкінці травня ДБР викрило протиправну схему, яка діяла в Одеському ТЦК з липня 2023 року.

«Тоді начальник відділу несанкціоновано почав втручатися в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних «Оберіг» та загалом «відкоригував» дані щодо 138 військовозобов’язаних, фіктивно зробивши їх непридатними для військової служби», - йдеться в повідомленні.

Така послуга коштувала від 4,5 тисяч до 7 тисяч доларів. За даними ДБР, фігурант заробив на цьому щонайменше 1 мільйон доларів.

Держбюро встановило усіх осіб, які скористалися схемою. Частина з них встигла виїхати за кордон. Ухилянти, які залишились в Україні, були доставлені до ТЦК для оновлення даних.

Посадовець обвинувачується в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 3 ст. 362 КК). Санкція передбачає позбавлення волі до 6 років.

Обвинувальний акт переданий до суду.

Читайте також: Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК триматимуть під вартою без права на заставу

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці завершили досудове розслідування справи щодо колишнього керівника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова, який замість служби відпочивав на Сейшельських Островах та в Іспанії.

У травні 2024 року ДБР направило до суду обвинувальний акт за фактом незаконного збагачення Борисова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-