Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК триматимуть під вартою без права на заставу

Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК триматимуть під вартою без права на заставу

Ексклюзив
Укрінформ
Начальників Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також їхнього спільника триматимуть під вартою безальтернативно.

Про це Укрінформу повідомили в Офісі генерального прокурора.

"За клопотаннями прокурорів Офісу генпрокурора всім трьом підозрюваним обрано тримання під вартою безальтернативно", - зазначили в ОГП.

Як повідомлялося, Служба безпеки України затримала начальників Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також їхнього спільника, які «заробили» на схемі з ухилення від мобілізації понад 1 млн доларів.

Фігуранти пропонували військовозобов’язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров’я.

За матеріалами справи, вартість таких послуг становила 37 тис. дол. з однієї людини. У цю суму входила підготовка повного пакета документів, зокрема фіктивних меддовідок, а також супровід під час проходження військово-лікарської комісії.

Читайте також: На Тернопільщині військового ТЦК спіймали на хабарі

Для реалізації схеми посадовці військкоматів використовували особисті зв’язки серед представників ВЛК, яких втемну залучали до злочинної схеми.

Потім фіктивні документи використовували для зняття потенційних призовників з військового обліку, що давало їм можливість втекти за кордон.

Для пошуку ухилянтів та передачі грошей посадовці ТЦК залучили свого знайомого-іноземця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-