СБУ оголосила підозру клірику УПЦ МП з Луганщини, який продавав золоті вироби до Росії

СБУ оголосила підозру клірику УПЦ МП з Луганщини, який продавав золоті вироби до Росії

Укрінформ
Служба безпеки України задокументувала злочинну діяльність та заочно повідомила про підозру настоятелю одного з храмів УПЦ МП у тимчасово окупованому Луганську Сергію Гутенку, який продає золоті вироби до Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як зауважили у спецслужбі, окрім церковного сану фігурант має в регіоні підконтрольну ювелірну компанію, яка постачає свою продукцію до країни-агресора.

Серед постійних клієнтів клірика є представники Російської православної церкви, які закуповують дорогоцінні вироби із золота та срібла для власних колекцій та оформлення приміщень єпархій.

Також він виготовляє ювелірні відзнаки для окупаційних угруповань РФ та російської Федеральної служби безпеки.

«Компанія фігуранта регулярно фінансує бюджет країни-агресора, сплачуючи «податки» до окупаційної адміністрації гауляйтера Пасічника», - зауважили у спецслужбі.

Як свідчать матеріали провадження, після окупації частини території Луганської області фігурант одним із перших перереєстрував компанію відповідно до законодавства РФ.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Гутенко розширив продаж ювелірної продукції у РФ та по всій тимчасово захопленій частині території України.

Читайте також: Виправдовував російську агресію: у Черкаській області викрили клірика УПЦ МП

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині повідомили про підозру священнику УПЦ МП із Хмільницького району, який виправдовував збройну агресію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-