Від травня через бойові дії та обстріли на Харківщині евакуювали 1350 дітей

Від травня через бойові дії та обстріли на Харківщині евакуювали 1350 дітей

Укрінформ
Із північно-східного, північного та східного напрямків Харківщини з травня 2024 року евакуювали 14 тисяч жителів, із них 1350 - діти.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Евакуація триває з півночі, північно-східного та Куп’янського напрямків. Із травня цього року з цих напрямків евакуювали 14 тисяч людей, із них 1350 – це діти. У 236 населених пунктах заборонено перебувати сім’ям із дітьми – там оголошена обов’язкова евакуація в примусовий спосіб”, - сказав начальник ОВА.

Він додав, що у 201 населеному пункті посилена комендантська година (вона триває від 17 години вечора до 9 години ранку).

“Це населені пункти в 10-кілометровій зоні від кордону з Росією чи лінії фронту”, - пояснив керівник області.

Читайте також: Дітей із батьками примусово евакуюватимуть з 14 населених пунктів Донеччини

За його словами, збільшення комендантської години, в тому числі, може стимулювати людей виїздити з небезпечних територій.

"Ці заходи пов’язані перш за все з безпекою. І друге, звичайно, щоб люди активніше евакуювалися, оскільки ворог занадто близько, ворог б'є виключно по цивільній інфраструктурі", - сказав Синєгубов.

Як повідомлялося, з Донецької області у безпечніші регіони протягом серпня вдалося вивезти 33 тисячі людей, зокрема 3860 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-