На Харківщині працівників ЦНАПів і соцслужб навчають комунікації з ветеранами

На Харківщині працівників ЦНАПів і соцслужб навчають комунікації з ветеранами

Фото
Укрінформ
У громадах Харківщини громадська організація “Спілка ветеранів АТО” проводить тренінги з безконфліктної комунікації з ветеранами для працівників ЦНАПів, соціальних служб, пенсійного фонду та інших установ.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла менеджер з комунікацій проєкту “Безконфліктна комунікація з ветеранами” Марія Нігматова.

“Під час попередніх проєктів, які реалізувала спілка, у громадах ми намагалися зрозуміти, які потреби є у ветеранів та працівників, що безпосередньо опікуються демобілізованими військовослужбовцями та членами їх родин. І з’ясувалося, що потрібні тренінги для працівників соціальних служб щодо безконфліктної комунікації з ветеранами”, - зазначила Нігматова.

Організація розробила тренінг і за останні чотири місяці побувала вже у 18 громадах Харківської області.

На Харківщині працівників ЦНАПів і соцслужб навчають комунікації з ветеранами / Фото: svato.kh.ua

“У нас задіяні військовий психолог з 5-ї Слобожанської бригади НГУ та голова ГО “Спілка медиків АТО/ООС”, лікар-психолог. Заняття відбуваються не як лекція, а у форматі живого спілкування. Ми розбираємо конфліктні ситуації, конкретні приклади, відповідаємо на питання, яких насправді багато, бо людям, які мають працювати з ветеранами, не вистачає точкових знань, аби уникати якихось непорозумінь, не перетинати “червоних” ліній”, - зауважила менеджер проєкту.

За даними Нігматової, тренінг від спілки відвідали понад 200 людей.

Читайте також: У Мінекономіки назвали головні компоненти для повернення ветеранів до цивільного життя

Проєкт “Психологічна підтримка та безконфліктність. Особливості роботи з ветеранами, членами їхніх родин, членами родин загиблих, військовополонених та зниклих безвісти” працюватиме ще місяць. Він утілюється за підтримки Європейського Союзу, наданої в межах “EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні”, фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

Як повідомлялося, фахівці проєкту “Реінтеграція ветеранів: Слобожанщина”, який реалізувала “Спілка ветеранів АТО”, охопили підтримкою тисячу людей.

Фото: svato.kh.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-