У Мінекономіки назвали головні компоненти для повернення ветеранів до цивільного життя

У Мінекономіки назвали головні компоненти для повернення ветеранів до цивільного життя

Укрінформ
У Міністерстві економіки України вважають, що основними компонентами для повернення ветеранів до цивільного життя в межах державної економічної політики є житло, гранти, професійна освіта та працевлаштування.

Про це сказав заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний під час VII Міжнародного ветеранського форуму «Україна. Ветерани. Єдність», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чотири компоненти, які може використовувати ветеран для того, щоб швидко, наскільки це можливо, повертатися до цивільного життя – це житло, гранти, професійна освіта та працевлаштування», – зазначив Безкаравайний.

Він зазначив, що Мінекономіки реалізовує ці компоненти в кількох державних грантових програмах, зокрема, «єРобота» та «Власна справа».

“За програмою «Власна справа» ветеран, який хоче стати підприємцем, може отримати підтримку у розмірі 250 тис грн. Для Харківщини ця сума сягає 500 тисяч грн. Також діють гранти для ветеранів, ветеранок, членів їх сімей, підтримка яких сягає від 250 тисяч грн до 1 мільйона грн”, - нагадав заступник міністра.

Другий компонент – працевлаштування, професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації - реалізується міністерством разом із Державною службою зайнятості.

«Міністерство економіки запустило разом з Державною службою зайнятості програму перенавчання для ветеранів. Люди навчаються роботи з безпілотними літальними апаратами, аналізу даних, розмінування за допомогою новітніх технологій тощо», - зауважив посадовець.

До того ж, діє державна програма ваучерів на суму 30 тис. грн для навчання різних професій. Ветерани і діти ветеранів мають сьогодні право на пільговий вступ до вищих навчальних закладів.

Мінекономіки також підтримує роботодавців шляхом надання їм відшкодування за переоблаштування робочих місць та допоміжних приміщень для людей з інвалідністю.

Що стосується житлових програм для ветеранів та їхніх сімей, то Міністерство опікується державним проєктом “єОселя”, в межах якого ветерани можуть отримати пільгову іпотеку під 3% річних.

Читайте також: Клименко на ветеранському форумі: Мало побудувати реабілітаційні центри - їх треба оснастити

Як повідомляв Укрінформ, 22 серпня Міністерство у справах ветеранів України відкрило прийом заяв на участь у відборі на посади фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Кандидати на посаду можуть подати заяву в електронній формі через веб-платформу е-Ветеран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-