На Донеччині з початку повномасштабної війни число першокласників скоротилося майже у 4 рази

На Донеччині з початку повномасштабної війни число першокласників скоротилося майже у 4 рази

Укрінформ
В Донецькій області з початком повномасштабної війни число першокласників у школах скоротилося у 3,7 раза і наразі воно становить десь 4 тисячі учнів.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, передає кореспондент Укрінформу.

«До початку повномасштабного вторгнення в нас навчалось 14,7 тисячі першокласників. У 2022 році 1 вересня ми мали 5,4 тисячі учнів, які пішли до першого класу. У 2023 році було 5,3 тисячі першачків, а зараз, враховуючи, що ще триває зарахування учнів, ми маємо орієнтовно 4 тисячі заяв від батьків, діти яких підуть у перший клас до закладів освіти Донецької області», - сказала Сідашева.

Вона зазначила, що ця цифра кількості першокласників ще не остаточна, вона буде точною у середині вересня.

Що стосується випускників шкіл, то, за словами Сідашевої, до початку повномасштабної війни навчалися 15,5 тисячі учнів дев'ятих класів і 9,5 тисячі випускників одинадцятих класів.

Вже на 1 вересня 2022 року у школах області мали 10,5 тис. випускників дев'ятих класів і майже 7 тисяч випускників одинадцятих класів.

«Якщо говорити про 2023/24 навчальний рік, то випускників, які завершили базову середню освіту було трішки більше 10 тисяч учнів, а випускників одинадцятих класів було приблизно 7 тисяч. В цьому навчальному році ми маємо орієнтовно 9 тисяч учнів по дев'ятому класі і по одинадцятому трішки більше 6 тисяч учнів», - констатувала директорка департаменту.

Читайте також: Росіяни пошкодили та зруйнували 855 закладів освіти на Донеччині

Вона нагадала, що на Донеччині оголошена обов’язкова евакуація, а у найбільш небезпечних прифронтових районах області і примусова евакуація дітей з родинами. І для тих, хто виїхав радила задля соціалізації дітям йти у тамошні школи на безпечних територіях.

«Я би хотіла сказати для тих людей, які зараз виїжджають за межі Донецької області, що якщо ви бажаєте, то можна продовжити навчання дітей в закладах освіти Донеччини. Але ми завжди говоримо про те, щоб учні були соціалізовані і якщо це можливо, здобували освіту на тих територіях, де вони знаходяться, якщо там у закладах освіти є всі безпечні умови», - підсумувала Сідашева.

Як повідомлялося, у Донецькій області в новому навчальному році працюватимуть 254 заклади загальної середньої освіти, у всіх навчання відбуватиметься у дистанційному форматі.

Читайте також: У Запорізькій області будують вісім підземних шкіл для 1000 учнів - Федоров

Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ. Станом на 21 серпня з 90 населених пунктів області евакуювали всіх дітей, ще 4912 дітей залишалися у 30 прифронтових населених пунктах Краматорського і Бахмутського районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-