В освітніх закладах Донеччини цьогоріч працюватиме майже вдвічі менше вчителів, ніж до початку війни

В освітніх закладах Донеччини цьогоріч працюватиме майже вдвічі менше вчителів, ніж до початку війни

Укрінформ
У закладах освіти Донеччини в цьому навчальному році працюватимуть близько 7,8 тис. вчителів, що в 1,8 раза менше, ніж було до повномасштабного вторгнення.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти й науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, передає кореспондент Укрінформу.

«В наших закладах буде працювати орієнтовно 7,8 тисячі вчителів. У 2023 році працювало більше 8 тисяч, тобто зараз кількість викладачів зменшилась на 1 тисячу. А якщо брати до початку повномасштабного вторгнення, то у нас у закладах загальної середньої освіти працювало більше 14 тисяч вчителів», - сказала Сідашева.

Вона додала, що точні цифри педагогічних працівників буде відомо в середині вересня.

Сідашева підкреслила, що не дивлячись на зменшення кількості вчителів, учням обов’язково викладатимуть усі шкільні предмети.

Читайте також: На Донеччині з початку повномасштабної війни число першокласників скоротилося майже у 4 рази

«У нас порівняно з минулим роком трішки скоротилася мережа, мабуть, на 20 закладів освіти, тобто вивільнилися вчителі. Але з 2022 року вчитель може працювати за сумісництвом у кількох закладах освіти, викладаючи свій фаховий предмет. Тому такого, що якийсь предмет в нас не буде викладатись, бо немає вчителя - такого не буде», - запевнила директорка департаменту.

Як повідомлялося, у Донецькій області в новому навчальному році працюватимуть 254 заклади загальної середньої освіти, у всіх навчання відбуватиметься у дистанційному форматі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-