Бойовий медик Конопля зустрівся із начальником ОВА в одеській лікарні та припиняє голодування

Бойовий медик Конопля зустрівся із начальником ОВА в одеській лікарні та припиняє голодування

Фото
Укрінформ
Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер відвідав обласну психіатричну лікарню №2, де днями оголосив голодування бойовий медик 35-ї бригади морської піхоти Петро Конопля через погані умови у закладі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під час зустрічі із главою ОВА військовий розповів, що після громадського розголосу продукти в лікарню привезли волонтери.

Начальник ОВА Олег Кіпер відвідав одеську психіатричну лікарню / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

«Сьогодні в цій лікарні цивільні їли вперше овочі, фрукти. Вчора нам привезли печиво, інші смаколики - і у нас було свято», - сказав Конопля.

Своєю чергою Кіпер зазначив, що для вирішення проблеми з харчуванням потрібно змінити підхід до цього питання і замість приготування їжі у харчоблоку перейти до послуг кейтерингових компаній.

«Ми маємо відійти від «поварьошок» та обрати кейтеринг - харчування у боксах. На початку вересня оголосимо тендер. За місяць-півтора оберемо переможця», - запевнив начальник ОВА.

Про умови в лікарні Кіпер сказав: «Рік тому тут не було ні вікон, ні дверей, ні каналізації. Зараз більш-менш є якийсь ремонт».

Він також нагадав, що протягом року в лікарні змінилися два головні лікарі, одного з них затримали на хабарі.

Посадовець пообіцяв виправити ситуацію в лікарні: «Зробимо розрахунки, територію швидко поприбираємо».

Читайте також: «Заробив» $1 мільйон на ухилянтах: справу посадовця ТЦК з Одеси передали до суду

Вислухавши начальника ОВА, Петро Конопля сказав, що готовий припинити голодування.

«Я на початку сказав, що почну їсти тоді, коли тут почнуть нормально годувати саме від держави, не волонтери. Але військовий, якого я поважаю, сказав мені, що Олегу Кіперу можна вірити і буде так, як він сказав. Тож я думаю, сьогодні сяду і поїм», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, бойовий медик Петро Конопля оголосив голодування через погані умови в лікарні, Міністерство охорони здоров’я напрвило у заклад перевірку. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець взяв ситуацію на особистий контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-