Суд у Чернівцях конфіскував ринок і квартири росіянки, яка підтримала злочини РФ в Україні

Суд у Чернівцях конфіскував ринок і квартири росіянки, яка підтримала злочини РФ в Україні

Укрінформ
У Чернівцях апеляційний суд підтвердив вирок суду першої інстанції, яким заочно засудили громадянку Росії на 8 років тюрми із конфіскацією майна за пропагування антиукраїнських наративів і підтримку злочинів РФ в Україні.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"Чернівецький апеляційний суд залишив без змін вирок громадянці країни-агресора за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, пропаганду війни та виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 110, ст. 436, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Їй призначено покарання у порядку заочного судочинства – 8 років позбавлення волі з конфіскацією у дохід держави майна, а саме приміщення критого ринку та квартир у Чернівцях", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що жінка тривалий час проживала на території Чернівецької області, де займалась підприємницькою діяльністю, а у 2016 році виїхала до Росії. У своїх соціальних мережах вона пропагує антиукраїнські наративи, виправдовує та підтримує злочинні дії РФ в Україні, закликаючи об’єднатись довкола міжнародного злочинця Путіна.

Читайте також: Українські суди вже винесли вироки щодо 126 російських воєнних злочинців

З вироком суду сторона захисту не погодилась та подала апеляційну скаргу, вимагаючи скасувати конфіскацію майна та призначити новий судовий розгляд. 

Однак прокурори довели, що рішення суду першої інстанції є законним, а призначене покарання справедливим. 

Як повідомлялося, в Україні судитимуть двох учасників незаконного збройного угрупування "Самооборона Криму", які перейшли на бік ворога та допомагали окуповувати півострів. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-