У школах Кропивницького через брак учнів скоротять майже 30 класів

У школах Кропивницького через брак учнів скоротять майже 30 класів

Укрінформ
У закладах загально-середньої освіти Кропивницького прогнозують скорочення мережі на 28 класів через зменшення кількості учнів.

Про це під час брифінгу у Кропивницькій міській раді повідомила очільниця міського управління освіти Лариса Костенко, передає кореспондент Укрінформу.

"У закладах загально-середньої освіти прогнозоване зменшення мережі становить 28 класів, але остаточна цифра буде відома після початку навчального року. Всього в школах навчається 24 774 учнів, з них 1324 - ВПО", - розповіла Костенко.

Вона пояснила, що причин цьому декілька, у дитячих садочках також зменшать кількість груп.

"Через війну та демографічну ситуацію мережа закладів та кількість учнів зменшилися. Цьогоріч у дитячих садочках відкриється на 8 груп менше, загальна кількість груп - 334, де виховується та навчається 6845 малюків, з яких 540 — дітки із родин ВПО", - додала посадовиця.

Новий навчальний рік у місті розпочнеться 2 вересня без святкових лінійок та урочистих заходів.

Щодо кількості закладів освіти Костенко повідомила, що в місті працюють 38 дитячих садочків (один із них - державний), 38 закладів загальносередньої освіти, 3 приватні школи, 5 позашкільних закладів та 5 професійно-технічних навчальних закладів.

Читайте також: На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у школах - Зеленська

Навчання в школах організують переважно в очному форматі: 13 закладів працюватимуть в одну зміну, інші — у дві зміни, ймовірно, з одним днем для онлайн-навчання, це буде залежати від безпекової ситуації.

Збільшилась кількість учнів і учениць на індивідуальній формі навчання, ця категорія дітей перебуває здебільшого за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець навчального року близько мільйона українських дітей навчалися онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-