Зеленська на Закарпатті відвідала урок протимінної безпеки для учасників «Голосного кемпу»

Зеленська на Закарпатті відвідала урок протимінної безпеки для учасників «Голосного кемпу»

Фото
Укрінформ
Дружина Президента побувала на уроці протимінної безпеки від The HALO Trust Ukraine, який представники організації проводили спеціально для дітей – учасників «Голосного кемпу» в Закарпатській області.

Як передає Укрінформ, про це Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Діти гинуть від російських мін. Із початку ворожого вторгнення з 303 загиблих від цієї прихованої загрози 15 – саме діти. Жителі тих міст і сіл, де побували окупанти, або тих, куди підступна зброя дісталася під час обстрілів, не розірвалася й досі чатує десь на жертву. Майже 30% української території нині забруднено вибуховою загрозою. Тому страшні новини про те, як «діти наступили на міну», надходять регулярно», - зазначила вона.

За словами першої леді, представники найбільшої у світі організації з гуманітарного розмінування The HALO Trust уже дев’ять років очищують українські землі від вибухонебезпечних залишків війни та навчають українців алгоритмів дій у разі контакту з міною або іншим небезпечним предметом.

«Сьогодні ми з командою Фундації Олени Зеленської побували на уроці протимінної безпеки від The HALO Trust Ukraine. Його представники організації проводили спеціально для дітей – учасників «Голосного кемпу» на Закарпатті від БФ «Голоси дітей», що спеціалізується на психосоціальній підтримці юних українців, травмованих війною», - поінформувала дружина Президента.

Читайте також: На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у школах - Зеленська

У партнерстві з Фундацією фахівці HALO Ukraine цього літа провели такі заняття на всіх змінах «Голосного кемпу» та в таборі «Артек-Буковель» – для 1500 дітей із великих прийомних родин, які там відпочивають.

«Вдячні HALO Ukraine та всім їхнім уважним слухачам. Бо знати, як поводитися з вибухонебезпечними предметами, нині критично важливо для виживання кожного українця – як дорослого, так і дитини», - наголосила Зеленська.

Як повідомляє Офіс Президента, табір організував благодійний фонд «Голоси дітей», а профінансувала Фундація Олени Зеленської. Упродовж літа в кемпі відпочили 184 юних українці. Зокрема, діти з прифронтових і звільнених територій, ті, хто внаслідок російської агресії втратили батьків, діти військових.

Фото: ОП
Фото: ОП

«Діти, які особисто знають, що таке війна, не повинні залишатися наодинці зі своїм досвідом і переживаннями. Сьогодні ми на власні очі побачили, як команда кемпу підтримує дітей психологічно, а також розвиває творчі, спортивні та інтелектуальні таланти кожного. І найголовніше, що це допомагає їм переключитися та віднайти в собі сили», – зазначила перша леді.

Фото: ОП
Фото: ОП

У «Голосному кемпі» побували юні українці, зокрема, з Дніпровщини, Харківщини, Миколаївщини, Сумщини, Запоріжжя, Донеччини та Луганщини.

Профінансувати всі чотири зміни «Голосного кемпу» допомогли партнери Фундації: Естонський центр із міжнародного розвитку ESTDEV та благодійник з Південної Кореї – Good Steward Inc. FEBC-Korea.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський із дружиною під час робочої поїздки у Дніпропетровську область відвідали «Школу супергероїв» в одній із лікарень Кривого Рогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-