До столичних шкіл та садочків цьогоріч підуть 372 тисячі дітей - Кличко

До столичних шкіл та садочків цьогоріч підуть 372 тисячі дітей - Кличко

Укрінформ
У Києві до 950 закладів освіти з нового навчального року підуть загалом 372 000 учнів та вихованців.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Навчальний рік в закладах освіти Києва розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня 2025 року. До 950 закладів підуть загалом 372 000 учнів та вихованців. Зокрема, до садочків - майже 58 000 дітей. У школи - 281 000 учнів", - написав Кличко.

Він зазначив, що у Києві намагатимуться проводити навчання школярів максимально в очному форматі.

За словами Кличка, в умовах воєнного стану пріоритетом є безпека кожного учасника освітнього процесу.

"Для цього місто впроваджує комплексну програму "Створення безпечного освітнього середовища". В рамках програми Муніципальна охорона столиці забезпечує фізичну охорону всіх закладів загальної середньої освіти. Всі освітні установи Києва за рахунок міського бюджету обладнані тривожними кнопками, перебувають під цілодобовою пультовою охороною. Також впроваджуємо системи відеонагляду та охоронної сигналізації. Встановлюємо високошвидкісний інтернет", - написав Київський міський голова.

Також Кличко відзначив, що у закладах освіти столиці укриття загально можуть вмістити 317 000 людей. Зокрема, за останніх два роки збільшили вмістимість укриттів в освітніх закладах на 94 000 місць.

"В укриттях встановлюють резервне освітлення, резервні джерела струму, системи вентиляції та інше необхідне обладнання. Працює Wi-Fi. Будуємо і нові споруди подвійного призначення із захисними можливостями. Так, у 2024 році на це в міському бюджету передбачили майже 1,5 мільярда гривень", - додав міський голова.

Читайте також: Київські школярі переважно навчатимуться офлайн - КМВА

Як повідомлялося, Рада оборони Києва прийняла рішення, що основною формою навчання для всіх закладів освіти буде очна форма, але в окремих випадках можуть застосовуватися й інші форми навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-