Держекоінспекція не виявила небезпечних речовин у Десні на Київщині

Держекоінспекція не виявила небезпечних речовин у Десні на Київщині

Укрінформ
Державна екологічна інспекція столичного округу не виявила перевищення гранично допустимих концентрацій органічних та мінеральних речовин у річці Десна в межах Київської області, вміст кисню також в межах норми, фактів мору риби не виявлено.

Про це йдеться у роз'ясненні щодо якості води у річці Десна на сайті Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

Зазначається, що таку інформацію Київська ОВА отримала на виконання доручення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вжиття заходів з недопущення погіршення якості води у Десні.

Як поінформували в ОВА, напередодні було отримано інформацію від Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області щодо погіршення якісного стану води у річці Сейм, яка є лівою притокою річки Десна. Зокрема йшлося про забруднення води, яка рухається за течією Сейму, а також щодо замору риби в ньому.

Оскільки Десна протікає територією Київщини, а саме Вишгородським та Броварським районами, комісія ТЕБ та НС доручила здійснювати щоденний моніторинг якості води.

Читайте також: Сумська міськрада спростовує фейк про відсутність води у місті

Для запобігання негативному впливу на здоровʼя населення, Київська обласна комісія ТЕБ та НС рекомендує не користуватися водою з Десни, заборонити там купання та вилов риби, а також використання річкової води для господарських потреб та поїння худоби.

Ситуація перебуває під постійним контролем. Про зміни буде повідомлятися додатково.

Як повідомлялось, раніше ЗМІ повідомили, що нібито у річці Десна під Києвом виявили отруйні речовини, які потрапляють туди з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-