У Миколаєві відкрили меморіал пам'яті загиблих захисників

У Миколаєві відкрили меморіал пам'яті загиблих захисників

Фото
Укрінформ
У Миколаєві біля зруйнованого російською ракетою приміщення облдержадміністрації відкрили меморіал пам'яті загиблих захисників України.

Про це повідомляє Миколаївська обласна рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"29 серпня до Дня пам'яті загиблих захисників у Миколаєві відбулося урочисте відкриття меморіалу, присвяченого Героям, які віддали своє життя за свободу України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що меморіал нагадує про важливість збереження пам'яті про наших Героїв, які віддали свої життя заради миру та безпеки України.

У Миколаєві відкрили меморіал пам'яті загиблих захисників / Фото: Миколаївська обласна рада

У його центрі вирізаний силует родини — матері з дітьми, які знаходяться під захистом військових. З обох боків встановили дерева, на які учасники заходу вішали стрічки та жетони з іменами загиблих.

Крізь цей силует можна побачити будівлю Миколаївської обласної ради та ОВА, в яку 29 березня 2022 року влучила російська ракета. У меморіал встановили лампадки синього, жовтого та червоного кольорів, а поруч з ним розмістили фото загиблих захисників і встановили синьо-жовті прапорці.

Читайте також: Сьогодні День пам’яті захисників України

Учасники заходу, серед яких були голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, секретар Миколаївської міськради Дмитро Фалько, представники військових формувань, громадськості та родини загиблих Героїв, вшанували памʼять полеглих хвилиною мовчання.

Вони також поклали квіти до меморіалу та повісили пам'ятні стрічки з іменами загиблих.

Як повідомлялося, у Миколаєві на території 198 навчального центру Військово-морських сил відкрили Меморіал памʼяті загиблим військовослужбовцям ВМС ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-