В Одесі відкрили Алею Героїв

В Одесі відкрили Алею Героїв

Фото
Укрінформ
В одеському центральному парку культури й відпочинку імені Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття Алеї Героїв Одеси, пам'ять полеглих вшанували, зокрема військові моряки.

Про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні, в 10-ту річницю трагедії під Іловайськом, в Одесі за участі представників Військово-морських сил Збройних сил України проведено низку заходів, приурочених Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», - ідеться у дописі.

На Західному кладовищі Одеси командувач Військово-морських сил віце-адмірал Олексій Неїжпапа, представники інших складових Сил оборони України, очільники органів обласної, місцевої влади, духовенство, ветерани, родичі та друзі полеглих героїв поклали квіти та поминальні лампадки до пам'ятного знаку захисникам, які загинули за незалежність України, та Козацького хреста на Алеї героїв.

Також представники ВМС України на чолі з Неїжпапою взяли участь в урочистому відкритті Алеї героїв Одеси в центральному парку культури й відпочинку імені Тараса Шевченка.

Військові моряки вшанували загиблих захисників України / Фото: ВМС ЗС України

Алея героїв – це пам'ятний об'єкт, створений за ініціативи матерів загиблих захисників.

Читайте також: У Миколаєві відкрили меморіал пам'яті загиблих захисників

«Його стенди, розташовані обабіч центральної алеї, покликані розповідати не про смерть, а про світле життя та героїчні вчинки українських воїнів, які поклали своє життя в боях за рідну землю, за свій народ», - зазначили у ВМС.

У церемонії відкриття взяли участь ветерани військової служби, сім'ї загиблих військовослужбовців і містяни.

Під час заходу військові моряки разом з побратимами з інших складових Сил оборони України віддали військові почесті загиблим у боях за Україну одеситам та вшанували хвилиною мовчання усіх полеглих захисників і захисниць Батьківщини.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці на території Лісового кладовища відкрили меморіальний монумент загиблим захисникам і захисницям України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-