У Запоріжжі та Кропивницькому затримали дві групи паліїв авто військових

У Запоріжжі та Кропивницькому затримали дві групи паліїв авто військових

Фото, відео
Укрінформ
Нацполіція України спільно з СБУ затримали у Запоріжжі та Кропивницькому дві групи паліїв автомобілів військовослужбовців, у складі яких є і неповнолітні особи.

Про це поінформував Департамент комунікації НПУ, передає Укрінформ.

“У Запоріжжі правоохоронці "на гарячому" затримали двох студентів, які намагалися підпалили два позашляховики, які належать військовим. Поліцейські з’ясували, що один із хлопців знайшов повідомлення про "підробіток" від російських спецслужб в одному з месенджерів. До виконання завдання по підпалу автомобілів він долучив свого товариша”, - зазначили у поліції.

За даними НПУ, спільники отримали від куратора інструкції про те, як діяти, а також придбали легкозаймисту суміш, і згодом хлопці підпали одне з авто. Вони не встигли зняти відеопідтвердження для замовника, оскільки їх затримали правоохоронці.

Наразі слідчі повідомили неповнолітнім про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Санкція цієї статті ККУ передбачає до восьми років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

“У Кропивницькому поліцейські затримали 41-річного місцевого мешканця та його 17-річного пасинка, які вирішили "попрацювати" на ворожі спецслужби та погодились за грошову винагороду підпалити автомобілі військовослужбовців. За вказівкою кураторів РФ порушники мали відзняти свої дії на мобільний телефон та надіслати для підтвердження виконання замовлення”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією Нацполіції, напередодні вчинення злочину фігуранти обстежили мікрорайон з метою пошуку "потрібних" транспортних засобів, і надалі вони облили два авто військових легкозаймистою речовиною та підпалили.

Читайте також: Поліція за тиждень затримала 11 паліїв, які працювали на російські спецслужби

Співробітники Управління карного розшуку спільно з фахівцями кримінального аналізу та колегами зі Служби безпеки України провели низку оперативних заходів та встановили особи паліїв. Правоохоронці затримали вітчима та його неповнолітнього пасинка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі повідомили цим двом особам про підозру за ч. 2 ст. 194 (Умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) ККУ. Санкція цієї статті Кримінального кодексу передбачає до 10 років ув’язнення. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

“Поліцейські вкотре закликають громадян не піддаватися на провокації спецслужб РФ. Нагадуємо, за вчинення злочинів, спрямованих на перешкоджання діяльності Сил безпеки та оборони, відповідно до діючого законодавства України, передбачено покарання у вигляді позбавлення строком до 15 років або довічне ув'язнення”, - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, у столиці затримали чоловіка, який підпалив два поліцейські автомобілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-