На півдні затримали злочинну групу, яка палила авто військових

На півдні затримали злочинну групу, яка палила авто військових

Фото, відео
Укрінформ
На півдні України правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке на замовлення Федеральної служби безпеки РФ вчиняло підпали.

Про це повідомила Служба безпеки України, передає Укрінформ.

Так, у результаті спецоперації СБУ спільно з Національною поліцією затримали в Херсоні, Одесі та Миколаєві організатора і трьох його "підлеглих".

Встановлено, що за вказівкою росіян зловмисники підпалювали службові автомобілі Сил оборони. Пріоритетними цілями були військові пікапи, залучені до виконання бойових завдань.

Координатором злочинної групи виявився колишній в’язень з Херсонської області. Раніше він відбував покарання за наркоторгівлю.

До незаконної діяльності чоловік залучив свою співмешканку та ще двох кримінальників, з якими познайомився під час перебування в тюрмі.

Відео: Нацполіція

Фігуранти "гастролювали" одразу по трьох обласних центрах. Там вони спочатку відстежували автомобіль, потім погоджували потенційні цілі з російським куратором. Після його "відмашки" прибували в темну пору доби до місць паркування військових автомобілів та підпалювали їх.

Читайте також: У Запоріжжі та Кропивницькому затримали дві групи паліїв авто військових

Зловмисники фіксували загоряння на мінівідеокамеру, після чого передавали на флеш-носіях координатору, який мав надсилати звіти ФСБ.

Підпалити фігурантам вдалося п’ять транспортних засобів Сил оборони.

В Одесі СБУ затримала ватажка угруповання та його співмешканку, у Херсоні – двох виконавців підпалів.

Як з'ясувалося, у поле зору російської спецслужби організатор злочинної групи потрапив ще під час перебування в тюрмі. Коли вийшов на волю, з ним дистанційно зв'язався представник ФСБ та запропонував співпрацю за гроші.

У результаті обшуків за адресами затриманих правоохоронці вилучили автомат Калашникова, пістолет з набоями, гранати Ф-1 та РГД-5, флеш-носії, відеокамеру й мобільні телефони з доказами злочинів.

Фігурантам оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, скоєне за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років за ґратами.

Вирішується питання про додаткову кваліфікацію злочинних дій затриманих.

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківській області затримали двох юнаків, які протягом липня знищили три позашляховики, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-