На Прикарпатті затримали підозрюваного у підпалі волонтерського авто

На Прикарпатті затримали підозрюваного у підпалі волонтерського авто

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті затримали чоловіка, якого підозрюють у підпалі волонтерського авто.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківщини, передає Укрінформ.

«У пошуках «легкого» заробітку, прикарпатець підпалив волонтерську автівку… слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених за ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, умисне знищення або пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», - повідомляє поліція області.

За їхньою інформацією, повідомлення про загорання транспортного засобу, який використовували для волонтерської діяльності, правоохоронці отримали вночі 29 серпня. Тоді з’ясували, що до підпалу причетний 34-річний мешканець Прикарпаття.

Підпалив волонтерський автомобіль: прикарпатські правоохоронці затримали підозрюваного / Фото: Національна поліція

«Ще на початку серпня зловмисник в одному з Телеграм-каналів знайшов оголошення, де пропонували «підробіток» за підпал військових транспортних засобів. …Палій фіксував свої злочинні дії на відео, як доказ про виконане «завдання», а потім пересилав його «замовнику». За свою «роботу» отримав кошти у сумі понад 1000 доларів США», - додають в обласній поліції.

Читайте також: На півдні затримали злочинну групу, яка палила авто військових

Під час обшуку в помешканні підозрюваного поліцейські вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності та пістолет з набоями.

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Як поінформували в Департаменті комунікації Нацполіції України, оперативно-розшукові заходи здійснювали працівники управління карного розшуку спільно зі співробітниками Івано-Франківського районного управління поліції та співробітниками СБУ в Івано-Франківській області.

У поліції закликали громадян не піддаватись на різні провокації. «Сьогодні ворог працює на дестабілізацію суспільства у країні та шукає осіб для своїх злочинних намірів», - заявили у НПУ.

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч поліція та СБУ затримали понад 70 паліїв авто військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-