Регіони готові до зими в середньому на 82%  - Мінвідновлення

Регіони готові до зими в середньому на 82% - Мінвідновлення

Укрінформ
Щоб розпочати опалювальний сезон вчасно та підвищити стійкість об’єктів енергетичної системи в умовах постійних обстрілів, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури сприяє забезпеченню підприємств когенераційними установками та блочно-модульними котельнями.

Про це в ефірі “Суспільного” розповіла директорка Департаменту комунальних послуг Мінвідновлення Наталія Хоцянівська, повідомляє Укрінформ з посиланням на Мінвідновлення.

“Сьогодні кількість наявних у підприємств теплопостачання когенераційних установок становить 169, з них 83 – введені в експлуатацію. Крім того, міжнародні партнери підтвердили постачання ще 291 установки та 101 блочно-модульної котельні. Поставки очікуються найближчим часом, обладнання має запрацювати до кінця року”, – сказала вона.

Підприємства галузі потребують додатково ще 423 установки та майже 300 блочно-модульних котелень. Наразі Мінвідновлення працює з міжнародними партнерами над тим, щоб замовити та поставити додаткове обладнання.

За словами Хоцянівської, станом на початок вересня загальна частка об’єктів, які готові до опалювального сезону, складає 82%. У тилових регіонах ці показники вищі, на прифронтових територіях – дещо нижчі. Наприклад, у Запорізькій області він становить 79%. Найнижчий показник – у Херсонській області: 54%.

Читайте також: На Київщині підготовка до опалювального сезону виконана на 80% - ОВА

Що стосується Харківщини, то регіон готується до проведення опалювального сезону потужніше, ніж попередні роки. Так, з державного бюджету область отримала 2,5 млрд гривень, щоб швидко закупити та встановити необхідне обладнання.

Як повідомлялося, уряд розраховує пройти майбутній опалювальний сезон на газі власного видобутку і планує до листопада збільшити обсяг палива в газосховищах до понад 13 млрд кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-