Мер Звягеля: У громаді брак працівників, п’ята частина жителів - у  ЗСУ

Мер Звягеля: У громаді брак працівників, п’ята частина жителів - у ЗСУ

Ексклюзив
Укрінформ
П’ята частина жителів Звягельської міської територіальної громади у Житомирській області зараз служить у ЗСУ, через що відчувається брак працівників у виробничій сфері.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міський голова Звягеля Микола Боровець. 

«У територіальній громаді – 62 тисячі населення, а близько 12 тисяч людей тепер – на війні. Загалом тих, хто вже повернувся з війни і нині проходить службу, в нас майже 15 тисяч. Найбільша біда, що ми втратили понад 220 героїв», - зазначив Боровець.

За його словами, у місцевій Службі зайнятості на обліку стоїть 90 людей, які шукають роботу, проте вакансій у ньому 300, тобто працівників треба утричі більше.

Міський голова зазначив, що в усіх галузях зараз відчувається дефіцит працівників. Та найбільше потерпає виробнича галузь. Зокрема, машинобудівний завод, меблеві фабрики, хлібозавод, сільське господарство, швейна фабрика. Окрім того, дуже страждає будівельна галузь.

Читайте також: Звягельська громада Житомирщини з початку війни спрямувала майже ₴700 мільйонів на ЗСУ

«У зв’язку з новим законом про мобілізацію у бронюванні є перегини, за якими багато хто ховається. У громаді відомі випадки, коли люди прикрилися бронюванням на підприємствах, де вони ніколи не працювали. Мені дуже не хочеться, щоб цим зловживали. Уряду треба розібратися у системі бронювання», - сказав Боровець.

Як повідомляв Укрінформ, підприємства забронювали через «Дію» вже понад 160 тис. працівників від початку офіційного запуску сервісу електронного бронювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-