У Звягелі шукають інвесторів для будівництва сучасного реабілітаційного центру

У Звягелі шукають інвесторів для будівництва сучасного реабілітаційного центру

Ексклюзив
Укрінформ
У місті Звягель на Житомирщині розробили проєкт сучасного реабілітаційного центру, для будівництва якого шукають інвесторів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міський голова Звягеля Микола Боровець.

«У Звягель приїжджав уповноважений Президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко. Він підтримує ідею, що місту потрібен сучасний реабілітаційний центр. Ми спроєктували такий центр, напрацювали медичну концепцію, яку погодило Міністерство охорони здоров’я, і будемо шукати інвесторів, що профінансують його будівництво. Для нас тепер це завдання номер один», – зазначив Боровець.

За його словами, потужностей відділення комплексної реабілітації, яке минулого року відкрили на базі Звягельської багатопрофільної лікарні, не вистачає. Його планують розширити. 

Боровець додав, що неодноразово порушував питання про потребу відкрити в місті поліклініку від військового шпиталю, але поки результату немає.

Читайте також: Сучасні центри реабілітації для військових і ветеранів відкриють в усіх регіонах - Шмигаль

«У Звягелі – багато військових, періодично вони приїжджають додому у відпустку чи після лікування. І коли комусь із них треба підтвердити, що потребує додаткового лікування, або зробити відмітку про закінчення лікарняного, слід їхати у військовий шпиталь до Житомира або у свою військову частину, а це – велика мука для людей», – сказав мер.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні є потреба у 221 реабілітаційному центрі, наразі відкрито 129.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-