Бойовику «ДНР», який допомагав захоплювати Енергодар, заочно повідомили про підозру у держзраді

Бойовику «ДНР», який допомагав захоплювати Енергодар, заочно повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
Працівники Служби безпеки України в Чернівецькій області заочно повідомили про підозру у держзраді 40-річному уродженцю Донеччини, який брав участь в окупації Енергодара.

Про це у Фейсбуці повідомляє управління СБУ в Чернівецькій області, передає Укрінформ.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на бойовика терористичної організації «ДНР», який у складі рашистських військ окуповував місто Енергодар", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2015 році уродженець м. Чистякове (Торез) добровільно приєднався до незаконного збройного формування "Бригада "Кальміус" "народної міліції ДНР". Відтоді й до 2022 року він брав участь у бойових діях проти Об’єднаних сил біля Мар’їнки та інших населених пунктів Донеччини.

"Після повномасштабного вторгнення зрадник у складі 14-ї артилерійської бригади ЗС РФ брав участь в окупації Енергодара, а також у знищенні цивільної інфраструктури українських міст та вбивствах мирних мешканців", - заявили у спецслужбі.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 і 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь у збройному формуванні держави-агресора); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Справу ексмера Вовчанська про державну зраду передали до суду, йому «світить» довічне

Підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території. Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для його затримання і притягнення до відповідальності.

Як повідомлялося, апеляційний суд залишив без змін вирок засудженому за наведення ракет на Харківську ОВА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-