На Прикарпатті почали оцифровувати найдавніші документи

На Прикарпатті почали оцифровувати найдавніші документи

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті за підтримки американської корпорації «Фемелі Сьоч Інтнрнешенал» почали оцифровувати найдавніші документи.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

«Державний архів Прикарпаття спільно з американською корпорацією «Фемелі Сьоч Інтнрнешенал» (Юта, США) розпочали оцифрування документів від найдавнішого часу – з 1750 по 1948 роки», - зазначила Онищук.

За її інформацією, оцифровувати архівні фонди взялися у серпні. Приблизний термін виконання всіх робіт займе два роки, що дасть змогу архівній установі області заробити більше 1 мільйона гривень.

«Згідно з меморандумом, мають оцифрувати 68 фондів, що містять 74 442 справи, а це майже 2,5 млн скан-копій генеалогічного та іншого характеру», - додала Онищук.

Читайте також: Діджиталізація освіти є запорукою доступу до знань для всіх українських школярів - експертка

Вона зауважила, що працівники прикарпатського архіву також підписали договір з Варшавським Інститутом солідарності і мужності Вітольда Пілецького щодо оцифрування документів періоду Другої світової війни. Ця угода допоможе заробити для установи ще понад 150 тисяч гривень.

У липні Державний архів Івано-Франківської області завдяки підтримці ПрАТ «Івано-Франківськцемент» розпочав реалізацію нового проєкту оцифрування документів.

Як повідомляв Укрінформ, на Хмельниччині у державному архіві зберігають сторічні документи про допомогу від США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-