Росіяни минулої доби вбили трьох жителів Донеччини

Росіяни минулої доби вбили трьох жителів Донеччини

Оновлено
Укрінформ
Російська армія минулої доби, 8 вересня, вбила трьох жителів Донецької області, ще п'ятеро людей дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, "за 8 вересня росіяни вбили 3 жителів Донеччини - у Черкаському. Ще 5 людей в області за добу дістали поранення".

Загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині (2739 загиблих і 5998 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Російські війська за минулу добу, 8 вересня, здійснили 2 898 обстрілів Донецької області, руйнувань зазнали 62 цивільних об’єкти.

«Армія РФ завдала 2 898 ударів по лінії фронту та житловому сектору…Пошкоджено 62 цивільних об’єкти - 51 житловий будинок, цех, господарські споруди, автомобілі, критичну інфраструктуру», - йдеться у повідомленні поліції.

Зазначається, що ворог обстріляв 13 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Курахове, Мирноград, Покровськ, Сіверськ, селище Черкаське, села Ганнівка, Іллінівка, Катеринівка, Миколаївка, Острівське, Рідкодуб.

Зокрема, Черкаське окупанти накрили з РСЗВ «Смерч» - загинули троє цивільних осіб, ще п’ятеро зазнали поранень. Пошкоджено 10 приватних будинків та автомобіль.

У Костянтинівці артилерійським обстрілом пошкоджено виробничий цех. У Сіверську внаслідок атаки з РСЗВ «Град» руйнувань зазнали чотири багатоквартирних будинки.

На Іллінівку загарбники скинули авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК, понівечені вісім приватних будинків.

Покровськ зазнав трьох ворожих ударів, пошкоджено п’ять приватних будинків і об’єкт критичної інфраструктури.

По Кураховому війська РФ били з РСЗВ «Ураган» і ствольної артилерії – пошкодили багатоквартирний і 8 приватних будинків.

Крім того, сьогодні близько другої ночі Курахове зазнало артилерійської атаки, пошкоджена адмінбудівля й автотехніка.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Армія РФ активізувала наступ на Вугледар - ISW

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 вересня російські війська обстріляли із РСЗВ касетними боєприпасами селище Черкаське на Донеччині. Загинули троє людей, ще двоє поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-