Начальнику відділу НБУ оголосили підозру у справі про земельну оборудку на ₴5 мільйонів

Начальнику відділу НБУ оголосили підозру у справі про земельну оборудку на ₴5 мільйонів

Укрінформ
У Києві повідомили про підозру начальнику відділу Національного банку України, причетному до продажу земельних ділянок у Київській області загальною площею понад 15 гектарів за заниженою вартістю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Як з’ясувало слідство, у 2021 році Нацбанк набув право власності на майно, передане в іпотеку фізичною особою, зокрема земельні ділянки, розташовані у Київській області загальною площею понад 15 гектарів. На той час ці ділянки коштували майже ₴9 мільйонів.

У 2022 році рішенням правління НБУ були затверджені умови продажу цього майна та земельних ділянок.

Підозрюваний, що був службовою особою, мав забезпечити належний контроль та перевірку вартості земельних ділянок, умови продажу яких погоджувалися колегіальним органам на основі його інформації та наданого аналізу цін.

Продавати ділянки мали б за вартістю, визначеною під час оцінки. Натомість їх виставили на продаж за балансовою ціною, що набагато нижча.

Відповідно, це призвело до втрати активів банку на понад ₴5 мільйонів.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури начальнику одного з відділів НБУ повідомили про підозру за фактом службової недбалості під час реалізації майна банку, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).  Справу відкрили за матеріалами службового розслідування  служби безпеки НБУ.

Читайте також: Оборудка на ₴60 мільйонів: у справі щодо ремонту тунелів київського метро оголосили підозру

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Укрінформ, Сумська окружна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу міської ради за закупівлю форменого одягу та монокулярів для добровольчих формувань зі збитками на ₴5,5 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-