Побиття військового у Смілі: інцидент розслідують за трьома статтями

Побиття військового у Смілі: інцидент розслідують за трьома статтями

Укрінформ
Прокуратура розпочала розслідування інциденту із побиттям колишнього військового у Смілі Черкаської області за фактами хуліганства, вимагання та незаконного поводження зі зброєю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Під час моніторингу інтернету за результатами опрацювання оприлюдненого відео та інформації правоохоронці з’ясували, що 3 вересня у Смілі між чоловіками відбувся конфлікт, поєднаний з вимаганням грошових коштів.

Під час конфлікту були завдані тілесні ушкодження військовослужбовцю.

Наразі він визнаний потерпілим у кримінальному провадженні, також встановлюються всі обставини та учасники вчинення злочину.

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами хуліганства, вимагання та незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 296, ч. 4 ст. 189 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановили учасників інциденту та обставини конфлікту, який стався 3 вересня між водіями транспортних засобів неподалік села Ротмистрівка. Відео бійки за участю колишнього військовослужбовця і водія Hyundai оприлюднили в Інтернеті очевидці.

Як з’ясувалося, напередодні інциденту в одному з автомобілів їхали батьки колишнього військовослужбовця, в іншому - жителі Сміли. Конфлікт виник через те, що один із водіїв створив аварійну ситуацію.

Про те, що сталося, батьки розповіли сину - колишньому військовому, а також вказали, що бачили автомобіль, який їх "підрізав" у селі Ташлик.

Син вирішив розібратися з водієм, проте на місці водія не виявив. Натомість він зняв із транспортного засобу державний номерний знак і розмістив у соціальній мережі допис з проханням допомогти йому встановити власника.

Побачивши інформацію у соцмережах, водій Hyundai зв’язався з чоловіком і призначив йому зустріч, у ході якої конфлікт між ними переріс у бійку.

Патрульну поліцейські оперативно прибули на місце події, провели першочергові дії, опитали учасників та викликали швидку медичну допомогу. Поліцейські супроводили автомобіль медиків та колишнього військового до лікарні, де його оглянули лікарі.

У медичному закладі 37-річний чоловік відмовився від госпіталізації. Окрім того, спілкуючись з поліцейськими, він вказав, що претензій ні до кого не має, і написав зустрічну заяву, в якій просив не проводити подальші дії й припинити розгляд справи.

Пізніше правоохоронці знову зустрілися з чоловіком, який після спілкування погодився написати заяву щодо завдання йому тілесних ушкоджень.

Читайте також: У Харкові сталася бійка за участю працівника ТЦК - проведуть службове розслідування

Під процесуальним керівництвом Смілянської окружної прокуратури слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування можлива додаткова кваліфікація події.

Водночас щодо дій працівників поліції керівництво ГУНП в Черкаській області розпочало службове розслідування.

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що напад на військовослужбовця у Смілі має бути на особистому контролі міністра внутрішніх справ і генерального прокурора, і направив їм офіційні звернення.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко після інциденту в Смілі наголосив, щоніхто не має права принижувати ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-