У Харкові затримали колишню слідчу з РФ за підозрою в замовному вбивстві

У Харкові затримали колишню слідчу з РФ за підозрою в замовному вбивстві

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові затримали колишню слідчу з РФ, яку підозрюють у замовленні вбивства ексчоловіка через небажання ділити спільне майно після розлучення.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

"Юристка розлучалася та ділила нерухомість з чоловіком. Ділити навпіл не захотіла. Про те, що він – жертва кілера, чоловік дізнався вже від поліції", - розповів Болвінов.

За даними слідства, жінка швидко знайшла виконавця завдяки своїм знайомствам, це був колишній ув'язнений.

"Найманець спочатку повинен був лише налякати її колишнього. Однак згодом жінка вирішила, що лякати замало – треба зарізати, вдарити ножем в печінку. Саме тоді найманець звернувся до поліції. Далі – всі зустрічі та розмови проходили вже під контролем правоохоронців", - зауважив Болвінов.

За його даними, жінка продумала все до дрібниць, обговорювалися різні способи вбивства, після того “кілера” вона хотіла сховати в заміському будинку, а сама на час убивства поїхати за місто.

"Ми провели імітацію обставин злочину. Чоловікові довелося зображати мертвого – на фото він в пакеті, до того наші фахівці відзняли його з нібито вогнепальним пораненням в голову. Над обличчям працювали гримери. Все було настільки реалістично, що "живий труп" на місці злочину перелякав навіть криміналістів, які прибули на виклик. Вона плакала та вдавала вбиту горем дружину, навіть пропонувала свою допомогу в розслідуванні", - зазначає керівник слідства.

З'ясувалося, що в минулому жінка працювала на посаді слідчої в російський прокуратурі.

"Зараз вона за ґратами, їй вже повідомили про підозру. Завдяки спільній роботі слідчих, оперативників та прокурорів маємо цілу низку доказів того, що замовниця – саме вона. Знаємо весь її план досконало", - додав Болвінов.

Читайте також: Поліція та СБУ запобігли вбивству пенсіонерки у Вінниці

За інформацією начальника обласної поліції Володимира Тимошка, затримана - колишня працівниця прокуратури Алтайського краю.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях поліція запобігла замовному вбивству на ґрунті ревнощів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-