У Тернополі працівники пошти привласнили дронів на 6 мільйонів

У Тернополі працівники пошти привласнили дронів на 6 мільйонів

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали працівників поштового сервісу з Тернополя, які привласнювали безпілотники для військових і продавали їх за нижчими цінами.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Організували протиправну діяльність двоє жителів Тернополя, один з яких на той час обіймав посаду начальника відділення відомого поштового сервісу. Він залучив до злочинної схеми своїх підлеглих.

Фігуранти привласнювали безпілотники, що надходили в посилках і були призначені для потреб військових.

Зловмисники перепаковували відправлення, наповнюючи спустошені коробки аналогічним за вагою й габаритами непотребом.

У подальшому ділки продавали квадрокоптери в інтернеті за нижчими від ринкових цінами. Товар відправляли замовникам з відділення за місцем роботи.

Оплату зловмисники отримували на підконтрольні рахунки дропів і криптогаманці. Один із фігурантів навіть оформив ФОП для отримання платежів за продаж майна.

У такий спосіб зловмисники привласнили вміст 26 відправлень загальною вартістю майже 6 млн грн.

Слідчі Нацполіції та оперативники кіберполіції провели 14 обшуків за місцями проживання, перебування та в транспортних засобах фігурантів у Львівській області та Києві.

Вилучені 15 мобільних телефонів, компʼютерна техніка, 25 банківських карток, документи і чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність зловмисників.

Поліцейські також заблокували цифрові активи на криптогаманцях зловмисників.

Правоохоронці повідомили фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд продовжив арешт чотирьом підозрюваним у справі Гринкевичів

Їм загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи – особисте зобов'язання та нічні домашні арешти.

Як повідомляв Укрінформ, Сумська окружна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу міської ради за закупівлю форменого одягу та монокулярів для добровольчих формувань зі збитками в 5,5 млн грн.

Фото: t.me/CyberpolUA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-