Завтра в Києві відновлять рух поїздів між станціями метро «Героїв Дніпра» і «Теремки» - Кличко

Завтра в Києві відновлять рух поїздів між станціями метро «Героїв Дніпра» і «Теремки» - Кличко

Укрінформ
У Києві у четверг, 12 вересня, відновлять повноцінний рух поїздів між станціями метро «Героїв Дніпра» і «Теремки».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

За його словами, пусконалагоджувальні роботи на оновленій ділянці тунелю між станціями “Деміївська” та “Либідська” завершені.

"Увесь комплекс робіт тривав дев’ять місяців. За цей час підготували будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема мереж ДТЕКу, Укртелекому, інших", - зазначив мер Києва.

Розробили котлован глибиною понад 15 м, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів та побудували нову. Посилили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки (загальною довжиною понад 50 м). Поклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів, повідомив міський голова.

За словами Кличка, перегінний тунель між “Деміївською” та ”Либідською” розташований у складних гідрогеологічних умовах. Тому під час ремонту здійснили всі необхідні роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї.

“Кошторисна вартість усього комплексу робіт склала 383 млн грн, що на 62 млн грн менше початкової вартості”, - підкреслив міський голова.

За його словами, паралельно з відновлювальними роботами були проведені експертні дослідження з визначення причин виникнення ситуації. Зокрема підтверджено, що її причиною є окремі помилки на етапі проєктування та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт на етапі будівництва цієї ділянки тунелю.

Зокрема оправа тунелю, згідно з проєктом, повинна експлуатуватися при значно меншому рівні ґрунтових вод. Також оправа тунелю збудована неякісно з порушенням допусків монтажу кілець; не виконані компенсаційні заходи, зокрема хімічне закріплення ґрунтів.

Також було встановлено, що жорсткість тунелю нижча проєктної через застосування стінових блоків замість лоткових (зменшена товщина та відсутність ребер). Крім того, проведені лабораторні дослідження підтвердили грубі порушення при будівництві в частині відсутності хімічного закріплення ґрунтів навколо тунелю.

Читайте також: Оборудка на ₴60 мільйонів: у справі щодо ремонту тунелів київського метро оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2023 року столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" і "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо було встановлено, що підтоплення сталося через розгерметизацію тунелю. За даним фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Наприкінці квітня у Києві розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів у перегінному тунелі між станціями метро “Деміївська” і “Либідська”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-