На Сумщині вода у річці Сейм поступово очищується

На Сумщині вода у річці Сейм поступово очищується

Укрінформ
На території Сумської області вода у річці Сейм поступово очищується.

Про це повідомив у Фейсбуці Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передає Укрінформ.

“Згідно з останніми результатами досліджень, відзначається поступове покращення якості води у річці Сейм”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спеціалісти центру щоденно відстежують показники якості води у 8 контрольних точках біля населених пунктів об’єднаних територіальних громад Конотопського району. Загалом було відібрано 238 проб води.

Результати останніх досліджень показують поступове очищення річки від забруднень. Зокрема, вміст азоту амонійного, який і є одним з основних показників забруднення, значно зменшився. Також зник гнилісний запах, а колір води з темного змінився на світліший річковий.

Крім цього, збільшилася концентрація розчиненого кисню у воді, а вміст солей важких металів, таких як залізо та магній, знизився. Зменшився вміст бактерій, що свідчить про зниження бактеріального забруднення.

Збудників інфекційних хвороб не виявлено.

У центрі наголошують, що водозабір для побутових потреб з річки не здійснюється, тому забруднена вода не може потрапити до водопроводу. Водопостачання населених пунктів області здійснюється з артезіанських свердловин. Щодо шахтових колодязів, які знаходяться за 100 м від водойми, лабораторних змін у них не виявлено.

Читайте також: Загрози для водозаборів на річках Сейм, Десна та Дніпро немає - Прем'єр

Як повідомляв Укрінформ, станом на 10 вересня у відібраних пробах питної води поблизу Києва перевищення за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками не виявлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-