На Полтавщині сім'ї ветеранів отримали 58,3 мільйона компенсації на житло

На Полтавщині сім'ї ветеранів отримали 58,3 мільйона компенсації на житло

Ексклюзив
Укрінформ
На Полтавщині 33 сім'ї ветеранів війни отримали 58,3 мільйона гривень компенсації на житло.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

"Ветеранська політика залишається одним із важливих напрямів роботи ОВА. На Полтавщині 33 сім'ї ветеранів війни отримали 58,3 млн грн компенсації на житло у межах державної програми", - розповів Пронін.

Він додав, що додаткові заходи адаптації та реінтеграції передбачені у межах Комплексної програми реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників і Захисниць України, членів сімей загиблих. Також з обласного бюджету спрямували 16,8 млн грн на санаторно-курортне лікування та послуги зубопротезування складних випадків.

На Полтавщині захисники і захисниці та їхні родини можуть отримати ваучери на навчання, допомогу у працевлаштуванні, гранти для підтримки підприємництва. Також вони можуть безплатно відвідувати театри, музеї, концерти обласної філармонії та симфонічного оркестру. У сфері спорту для військових і ветеранів в спортивному комплексі “Акваарена” діють соціальні години.

"У нас багато ветеранів, які беруть участь у міжнародних змаганнях і показують своїм прикладом, як можна людям з інвалідністю і ветеранам досягати певного результату. З нашого боку у нас функціонує "Акваарена", яка дозволяє у певні години тренуватися безкоштовно ветеранам та людям з інвалідністю. У кожній громаді намагаються створити умови, щоб підтримати ветеранів, надати змогу займатися безплатно. Крім того, бізнес надає кошти, щоб наші ветерани їздили на міжнародні змагання", - сказав Пронін.

Читайте також: Уряд затвердив розподіл житлових субвенцій для ветеранів на ₴5,7 мільярда

Також на Полтавщині надають психосоціальну допомогу в центрах життєстійкості. У громадах розбудовують мережу закладів реабілітації, в області функціонує один із потужних регіональних реабілітаційних центрів.

Полтавщина долучилася до проєкту Мінветеранів щодо створення е-Карти послуг у громадах. На Полтавщині 57 громад внесли 754 послуги, які надаються на місцевому рівні. Також впроваджують інститут “помічника ветерана”. Відповідне рішення ухвалили 22 тергромади.

Як повідомляв Укрінформ, у межах програм Українського ветеранського фонду десять мешканців Полтавщини отримали 14,9 млн грн на розвиток бізнес-проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-