Уряд затвердив розподіл житлових субвенцій для ветеранів на ₴5,7 мільярда

Уряд затвердив розподіл житлових субвенцій для ветеранів на ₴5,7 мільярда

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив розподіл житлових субвенцій в обсязі 5,7 млрд грн на виплату ветеранам та членам їхніх сімей грошової компенсації на придбання житла.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

"Міністерство у справах ветеранів України здійснило розподіл субвенцій на виплату грошової компенсації для придбання житла за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,7 мільярда гривень, що передбачені на 2024 рік. Сьогодні Кабінет міністрів України затвердив цей розподіл", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за рахунок розподілених коштів грошову компенсацію за житло цьогоріч отримають майже 2500 осіб.

В. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявив, що найближчим часом місцеві розпорядники коштів вже перераховуватимуть згідно з помісячним розписом грошову компенсацію на спеціальні рахунки одержувачів, які відкриті в Ощадбанку. "Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному — за умови, що воно обов’язково введено в експлуатацію”, - сказав він.

Читайте також: В Україні ветеранам спростили процес звернення за житловою пільгою

Зазначається, що у 2023 році були розподілені 5,9 млрд грн на компенсацію понад 2,6 тис. ветеранам війни та членам їхніх сімей, і 2155 з них уже придбали житло.

Як повідомлялося, в межах програми ЄС Ukraine Facility протягом чотирьох років будуть профінансовані бюджетні програми Мінветеранів на 450 млн євро для забезпечення житлом ветеранів війни й членів сімей загиблих захисників і захисниць.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-