До Студенка на Харківщині, де вирувала лісова пожежа, повернулися понад 100 сімей

До Студенка на Харківщині, де вирувала лісова пожежа, повернулися понад 100 сімей

Укрінформ
До Студенка на Харківщині, де протягом тижня вирувала лісова пожежа, що перекинулася на будинки, повернулося понад 100 сімей.

Про це 12 вересня повідомив журналістам начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Люди повертаються. За нашою інформацією, вже понад 100 сімей повернулися. В населеному пункті частково відновлено електропостачання", - сказав Синєгубов.

За його словами, пожежа повністю знищила 150 будинків, а загалом пошкоджені майже 360 будинків та 44 інші будівлі в селі.

Вогонь знищив 1620 гектарів лісу, постраждали семеро людей. Існував ризик поширення вогню на селище Оскіл, до нього залишалося сім кілометрів, зауважив Синєгубов.

Читайте також: Лісова пожежа в Ізюмському районі знищила пів села - згоріли понад 300 будинків

За даними ОВА, 170 жителів, що залишилися, розмістилися у вцілілих будинках села Студенок. Від благодійних організацій вони отримали будівельні набори екстреного реагування. Ще 24 людини виїхали до інших населених пунктів. Постраждалу сім’ю, в якій є людина з інвалідністю, евакуювали до прихистку «Велика родина» у Харкові.

За словами Синєгубова, жителі Студенка можуть подаватися на програму єВідновлення - процедура отримання сертифікату чи компенсації така ж як і для власників житла, пошкодженого чи зруйнованого обстрілами.

Начальник ОВА додав, що жителі вже почали отримувати фінансову допомогу від ВКБ ООН - по 10800 грн на кожну людину.

Читайте також: В екосистемах України цьогоріч сталося вже понад 38 тисяч пожеж

Як повідомлялося, пожежа, яка вирувала на Ізюмщині 2-11 вересня, знищила пів села Студенок.

Пожежа поширилася на територію Харківщини з Донецької області.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-