В екосистемах України цьогоріч сталося вже понад 38 тисяч пожеж

В екосистемах України цьогоріч сталося вже понад 38 тисяч пожеж

Укрінформ
В Україні у цьому році зафіксовано вже понад 38 тисяч пожеж в екосистемах і на відкритих територіях, що майже вдвічі більше, ніж торік.

Про це на брифінгу повідомив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

"Загалом зараз важка ситуація з пожежами в екосистемах і на відкритих територіях. Цьому сприяє досить тривалий період посушливої погоди. Від початку року у нас виникло понад 38 тисяч пожеж на загальній площі майже 43 тисячі гектарів. Це майже вдвічі більше, ніж у минулому році", - сказав речник рятуваьлної служби.

Він зазначив, що зараз біля села Пухівка Броварського району Київської області горить торф, зафіксовано кілька осередків займання. "За добу рятувальники ліквідували пожежу на площі понад 7 га, залишається десь 8-8,4 га. Там залучено приблизно 100 вогнеборців і понад 20 одиниць техніки", - сказав Хорунжий.

За його словами, пожежа у Чорнобильській зоні локалізована на площі близько 420 га, до її ліквідації залучено понад 200 рятувальників і майже 50 одиниць техніки. "Ліквідація цієї пожежі триває, постійно здійснюється моніторинг радіаційного фону, він наразі у нормі", - запевнив пресофіцер.

Він також зауважив, що дим від пожеж для мешканців столиці і Київщини не є шкідливим. Проте громадянам, які мають астматичне захворювання, він порадив менше перебувати на вулиці, зачинити вікна. "Ми не фіксуємо радикального збільшення забрудення повітря. Ця ситуація постійно моніториться", - додав Хорунжий.

Крім того, на Донеччині від 1 вересня триває ліквідація масштабної лісової пожежі у Національному природному парку "Святі гори". Вогонь уже пройшов у нацпарку близько 5 тисяч гектарів і поширився на територію село Студенок Харківської області, де постраждало 2 особи. Один із них - рятувальник ДСНС, який зазнав опіку очей. Він перебуває на амбулаторному лікуванні.

У селі Ярова Донецької області вогнем пошкоджено будівлі та споруди на території 46 домоволодінь, вантажний і 7 легкових автомобілів. Проведено евакуацію 3 осіб. До гасіння залучено біля 200 вогнеборців і понад 40 одиниць техніки.

Читайте також: На Кіровоградщині ліквідували лісову пожежу, що тривала кілька днів

Пресофіцер ДСНС попередив, що 4 - 6 вересня у багатьох областях України спостерігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки. У цьому зв'язку громадянам заборонено відвідувати ліси, розпалювати багаття, спалювати стерню, "бо будь-яка іскра може спричинити пожежу", заявив він.

Як повідомлялося, станом на 16 серпня, за даними ДСНС, в Україні було зафіксовано 29 тисяч пожеж в екосистемах і на відкритих територіях.

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-