Забруднення річки Десна дісталося Київщини

Забруднення річки Десна дісталося Київщини

Укрінформ
Станом на 15 вересня пляма забруднення, що рухається Десною, вже дійшла до Київської області і спостерігається між селами Літки та Рожни.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив голови Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак, передає Укрінформ.

«На сьогоднішній момент забруднення дійшло до 336 км від впадіння по річці Десна, тобто воно знаходиться вже у Київській області між селами Літки та Рожни. Але основна концентрація забруднення знаходиться у Чернігівській області між селами Остер та Максим», - підкреслив Гопчак.

Він зазначив, що експерти почали фіксувати перші ознаки зміни кольору води та рівня каламутності у Десні у Київській області.

За словами Гопчака, киянам не варто хвилюватися щодо якості питної води, адже фахівці «Київводоканалу» вживають усіх заходів для унеможливлення потрапляння брудної води у домівки містян.

Читайте також: Десну цілодобово насичують киснем 11 аераційних установок

«У п'ятницю приїхали 120 тонн активованого вугілля, яке буде використане для додаткового очищення води. Також були поставлені додаткові бонові загородження, є необхідні реагенти. Тобто «Київводоканал» може прибрати і запах, і органічну речовину, жителі Києва будуть забезпечені питною водою відповідної якості», - заявив представник Держводагенства.

Як повідомлялося, забруднення у річках Сейм та Десна має органічне походження, перевищення екологічних нормативів за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів та важких металів не зафіксовано.

Фото: Міндовкілля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-