Київщина готова до опалювального сезону майже на 90% - ОВА

Київщина готова до опалювального сезону майже на 90% - ОВА

Укрінформ
Готовність Київської області до опалювального сезону становить майже 90%, до його старту залишається обмаль часу, тому райони, громади та відповідальні структури мають прискорити вирішення всіх проблемних питань.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання регіонального оперативного штабу з питань підготовки області до опалювального сезону заявив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, повідомляє пресслужба КОВА.

За словами Кравченка, наразі всі роботи ведуться за графіком, а підготовка об’єктів до зими становить майже 90%.

«Насамперед йдеться про підготовку котелень, теплових мереж, житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень. Ремонтуємо водопровідні та каналізаційні мережі, насосні станції, проводимо заготівлю палива, робимо запаси посипкового матеріалу, готуємо спеціалізовану прибиральну техніку», – зазначив очільник КОВА.

Під час засідання регіонального оперативного штабу обговорили також питання щодо забезпечення закладів освіти генераторами.

Начальник Київської ОВА зауважив, що навіть за умов вимкнення світла, потрібно забезпечити безперервний навчальний процес. У школах та дитячих садках Київщини на сьогодні наявні понад 1,9 тис. генераторів різної потужності.

«Фактично, забезпечені всі заклади освіти. Водночас доручив профільним департаментам вивчити всі заявки щодо додаткових потреб. І там, де дійсно є необхідність, вирішити це питання в найкоротші терміни», - додав він.

Читайте також: Швеція виділяє додаткові €44 мільйони на опалення й енергетику в Україні

Крім того, Кравченко доручив громадам невідкладно навести лад у питанні утримання дерев, які висаджені в охоронних зонах ліній електропередач. Він зауважив, що роботи з обрізки дерев ведуться або вкрай повільно, або взагалі не проводяться. Аварії та обриви ліній можуть статися в будь-який момент, тому зволікати немає часу.

Також під час засідання регіонального штабу обговорили питання рівня заборгованості за спожитий природний газ, стану повірки лічильників природного газу теплопостачальних підприємств та бюджетної сфери.

«Всі ми працюємо заради людей. І маємо забезпечити їхні потреби в якісних житлово-комунальних послугах», – підкреслив Кравченко.

Читайте також: ВООЗ планує надати ще 10 модульних котелень для українських лікарень

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, станом на початок вересня регіони готові до зими в середньому на 82%.

Фото: КОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-