Депутати Буковини просять передбачити в бюджеті-2025 гроші на два нові пункти пропуску

Депутати Буковини просять передбачити в бюджеті-2025 гроші на два нові пункти пропуску

Ексклюзив
Укрінформ
Депутати Чернівецької обласної ради підтримали звернення до Кабінету Міністрів України з проханням включити до переліку об'єктів фінансування з держбюджету на наступний рік будівництво пунктів пропуску "Шепіт - Ізвоареле Сучевей" та "Руська - Ульма".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За відповідне питання порядку денного проголосували більшість депутатів облради.

У зверненні, зокрема, зазначається, що в умовах воєнного стану, спричиненого російською агресією, питання відкриття додаткових пунктів пропуску з країнами Європейського Союзу стало пріоритетним не тільки для Чернівецької області, а й для України загалом. Адже це дозволить покращити сполучення між державами та розвантажити наявні пункти пропуску.

"В умовах воєнного стану в країні, спричиненого російською агресією, питання відкриття додаткових пунктів пропуску із країнами Європейського Союзу стає пріоритетним не тільки для Чернівецької області, а й для України загалом. Адже це дозволить покращити сполучення між державами та розвантажити наявні пункти пропуску", - йдеться у тексті звернення.

Читайте також: До кінця року почнуть реконструкцію пункту пропуску "Шегині-Медика" - Львівська ОВА

Наразі у Чернівецькій області активно відбудовується транспортна прикордонна інфраструктура біля пунктів пропуску "Шепіт" та "Руська" Вижницького району, що межують із селами Ізвоареле Сучевей та Ульма Сучавського повіту. Це найкоротші шляхи, які з’єднують Чернівецьку та Івано-Франківську області із Західною Румунією, а через неї — з країнами Південної Європи.

Зважаючи на це, депутати у своєму зверненні просять включити до переліку об’єктів фінансування за рахунок державного бюджету на 2024-2025 роки реконструкцію першого пускового комплексу, що знаходиться на ділянці автодороги державного значення Т-26-01 Чернівці - Вашківці - Путила - КПП "Руська" з під’їздом до КПП "Шепіт", - у сумі 545 050 991,00 грн.

Читайте також: Чернівці отримають додаткові майже 20 мільйонів євро на модернізацію водогону - мер

Також просять терміново внести пункти пропуску "Шепіт - Ізвоареле Сучевей" та "Руська - Ульма" до нового Плану заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску, виділивши окремим завданням "Будівництво пунктів пропуску "Шепіт - Ізвоареле Сучевей" та "Руська - Ульма" коштом державного бюджету або інших джерел фінансування, не заборонених законодавством".

Як повідомлялося, на кордоні з Польщею добудовують ще один автомобільний пункт пропуску.

Фото: find-way

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-